Celem warsztatu jest:
przekazanie studentom informacji o tym, jak w praktyce pracuje się z systemem HACCP oraz innymi systemami obecnymi w Działach Jakości branży spożywczej.
W trakcie spotkania odpowiemy sobie na pytanie: jak przełożyć teorię na praktykę w sposób prosty i zrozumiały?
Zapoznaj się z programem warsztatów:
- informacja o zadaniach Działu Jakości w firmie produkcyjnej i przedstawienie głównych priorytetów,
- przedstawienie głównych zasad systemu HACCP i sposobu ich wdrożenia w zakładzie produkcyjnym,
- praktyczne zastosowanie systemu i program monitorowania- przykłady z "życia wzięte".
Zapraszamy Cię na warsztaty jeżeli:
- jesteś studentem studiów magisterskich (II stopnia) na kierunkach takich jak
- Technologia Żywności,
- Analityka Żywności,
- Towaroznawstwo,
- Inżynieria Chemiczna i Procesowa,
- chcesz podjąć w przyszłości zatrudnienie w obszarze zapewnienia jakości.
Zapewnimy Ci:
Ogromną dawkę wiedzy na temat:
- jak w praktyce wdrożyć system HACCP,
- w jaki sposób opracować klarowną i zrozumiałą analizę zagrożeń,
- w jaki sposób sterować zagrożeniami i jak je kontrolować,
- jaki wpływ ma Dział Jakości na procesy produkcyjne oraz za co jest odpowiedzialny.
A ponadto:
- certyfikat ukończenia warsztatu,
- drobny poczęstunek.
Warsztat poprowadzi dla Ciebie:
Weronika Strzyżowska, Specjalista ds. Jakości (Quality Specialist)
Weronika jest absolwentką studiów inżynierskich i magisterskich na kierunku Towaroznawstwo na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Dodatkowo Ukończyła Studium Podyplomowe - Zintegrowane Systemy Zarządzania oraz liczne kursy z systemów jakościowych oraz procesów audytowania. Kilkuletnie doświadczenie w firmach produkcyjnych w przemyśle spożywczym pozwoliło jej na zgłębienie tematów jakościowych z różnych dziedzin i przełożenie teorii na praktykę. Dołączyła do DSM w lipcu 2017 roku i zajmuje stanowisko Specjalisty ds. Jakości, głównie odpowiada za systemy jakościowe oraz procesy audytowania.