warsztaty

DSM jest globalną firmą z branży spożywczo–chemiczno–farmaceutycznej działającą w 50 krajach, a swoją działalność rozpoczęło 115 lat temu w Holandii. W Polsce są zlokalizowane dwa zakłady produkcyjne. W Mszczonowie od blisko 20 lat produkujemy premiksy witaminowe dla zwierząt. Zakład w Niepruszewie produkuje dodatki do żywności dla dzieci i niemowląt. Współprodukowaną przez nas żywność można znaleźć w każdym niemal sklepie. Obecnie, wraz z Fundacją Rozwoju Talentów, zapraszamy na:


Quality Systems Day. HACCP od kuchni

zgłoszenia przyjmujemy do: zakończona

Poznań, woj. wielkopolskie 22.11.2018 10:00-14:30

Celem warsztatu jest:

przekazanie studentom informacji o tym, jak w praktyce pracuje się z systemem HACCP  oraz innymi systemami obecnymi w Działach Jakości branży spożywczej. W trakcie spotkania odpowiemy sobie na pytanie: jak przełożyć teorię na praktykę w sposób prosty i zrozumiały?

Zapoznaj się z programem warsztatów:

  • informacja o zadaniach Działu Jakości w firmie produkcyjnej i przedstawienie głównych priotytetów,
  • przedstawienie głównych zasad systemu HACCP i sposobu ich wdrożenia w zakładzie produkcyjnym,
  • praktyczne zastosowanie systemu i program monitorowania – przykłady „z życia wzięte”.

 

Zapraszamy Cię na warsztaty jeżeli:

jesteś studentem studiów magisterskich (II stopnia) na kierunkach takich jak:
  • Technologia Żywności
  • Analityka Żywności
  • Towaroznawstwo
  • Inżynieria Chemiczna

lub pokrewnych i chcesz podjąć w przyszłości zatrudnienie w obszarze zapewnienia jakości.


Zapewnimy Ci:

Ogromną dawkę wiedzy na temat:
  • jak w praktyce wdrożyć system HACCP
  • w jaki sposób opracować klarowną i zrozumiałą analizę zagrożeń,
  • w jaki sposób sterować zagrożeniami i jak je kontrolować,
  • jaki wpływ ma Dział Jakości na procesy produkcyjne oraz za co jest odpowiedzialny.


A ponadto:

  • certyfikat ukończenia warsztatu,
  • drobny poczęstunek.


Warsztat poprowadzi dla Ciebie:

 Weronika Strzyżowska, Specjalista ds. Jakości (Quality Specialist)

 

Weronika jest absolwentką studiów inżynierskich i magisterskich na kierunku Towaroznawstwo na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Dodatkowo Ukończyła Studium Podyplomowe - Zintegrowane Systemy Zarządzania oraz liczne kursy z systemów jakościowych oraz procesów audytowania. Kilkuletnie doświadczenie w firmach produkcyjnych w przemyśle spożywczym pozwoliło jej na zgłębienie tematów jakościowych z różnych dziedzin i przełożenie teorii na praktykę. Dołączyła do DSM w lipcu 2017 roku i zajmuje stanowisko Specjalisty ds. Jakości, głównie odpowiada za systemy jakościowe oraz procesy audytowania.